Konkurs za projekat enterijera co-working prostora

Za potrebe uspostavljanja co-working i co-creative space unutar Upbeat Hub-a pozivamo zainteresovane arhitekte, dizajnere enterijera, start-upove i postojeće arhitektonske biroe na konkurs za Izradu projekta enterijera prostora. Sve potrebne fajlove mozete preuzeti OVDJE.

Karakter konkursa

Po vrsti – konkurs je opšti, javni.
Prema zadatku – konkurs je projektni / enterijerski.
Prema načinu i predaji rada – konkurs je anonimni.
Konkurs je jednostepeni

Projekat dizajna enterijera treba da sadrži:

 1. Analizu površina – Planiranje određenih delova prostora, rešavanje funkcije i organizacije prostora u skladu sa projektnim zadatkom.
 2. Osnove sa predlogom organizacije nameštaja sa preciznom specifikacijom namještaja i odgovarajućim dimenzijama
 3. Osnova plafona – sinhronizacija novoplaniranih detalja na plafonu sa postojećim elementima
 4. Izgledi zidova u razvijenoj formi. Prilozi sadrže poziciju zidne rasvete/dekoracije, potrebne količine, površine i opise.
 5. Razrada elemenata nameštaja sa dimenzijama i definisanim detaljima za izradu.

Predlog projekta mora biti prezentiran i dostavljen na CD-ROM-u, u PDF formatu. Predlog dostaviti u bijeloj koverti a uz adresu navesti naziv konkursa. Materijal poslati na adresu: ili direktno na adresu:

ADP-Zid, p.o.box 370  Upbeat Hub Podgorica 81000 Podgorica Gojka Radonjića 32,

Uz predlog projekta, u zatvorenoj koverti bez podataka pa prednjoj strani ili poleđini dostaviti:

 • Osnovne informacije o arhitekti
 • Kontakt podatke
 • izjavu autora o autentičnosti djela
 • U slučaju posjedovanja, na CD-u portfolio sa projektima koji se odnose na enterijer prostora

Nagrada za dobitno rješenje iznosi 2000 Eur u bruto iznosu. Druga nagrada iznosi 500 Eur.

3D model prostora, osnove i fotografije možete preuzeti na web site www.upbeathub.com

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati na sledećoj adresi: igormiloseviczid@gmail.com 

Rokovi

U selekciju će biti uključeni svi projekti koji na koverti budu imali pečat kojim se dokazuje da je poslat do naznačenog roka za deadline. Ukoliko se dostavlja direktno na adresu kancelarije, potrebno je da bude dostavljen do 10.marta do 16.00 sati po lokalnom vremenu.  

Rok završetka rada žirija je 16. mart 2020. godine, kada će se i objaviti rezultati Konkursa. Po završetku konkursa projekat se stavlja na raspolaganje Investitoru i realizaciju bez nadoknade.

 

Projektni zadatak

Prostor se nalazi na 12-om i 13-om (poslednjem spratu) solitera u Podgorici. Obje etaže su ukupne površine od 190 m2. Uz ovaj prostor predviđena je adaptacija event room površine cc 50m2.

Opis prostora

Uz konkurs dostavljamo 3d model prostora, osnove i fotografije. Svi zainteresovani mogu zakazazati i termin za posjetu i vizuelno upoznavanje sa prostorom.

Opis prostora i namjene prve etaže

Na prvoj etaži nalaze se dvije prostorije namijenjene za inkubator I2 space, prostorija za psihološko savjetovalište, mokri čvor i ulazni prostor sa manjim prostorima za odlaganje i stepeništem koje vodi na drugu etažu.

Prva etaža služi za funkcionisanje I2 space koji već ima svoj zaštitni logo i dizajn ove etaže treba da odgovara svrsi prostora – edukaciji, ideaciji za rayvoj socijalnih inovacija i biznisa.

Opis intervencije na prvoj etaži

Dizajn enterijera prostora na prvoj etaži, uz zadržavanje postojećeg izgleda stepeništa, prostora za odlaganje i podnih obloga (parket) u ulaznom hodniku i savjetovalištu, zahtijeva totalnu adaptaciju i redizajn što ukljucuje zidne površine, zamjenu elektro instalacija, – provođenje sistema za grijanje i hlađenje koji zadovoljava standarde energetske efikasnosti, zamjenu unutrašnje stolarije i – araptaciju mokrog čvora

 • Mokri čvor adaptirati na način da se dobije ulazni dio toaleta sa umivaonikom i dvije wc kabine.
 • Najveću prostoriju površine 18 m2 potrebno je adaptirati u multifunkcionalni prostor (učionica / sala za sastanke) koja treba da ima stolove, najmanje 10 stolica, 5 lap topova, interaktivnu tablu.
 • Prvu prostoriju nakon mokrog čvora od 14 m2 adaptirati u kancelarijski prostor za 3 odvojene radne pozicije.
 • Kancelariju prije stepeništa koje vodi na gornju etažu adaptirati u psihološko savjetovalište koje ima prostor za individualni rad i rad dva uposlena.

Opis prostora i namjene druge etaže

Na 13-om spratu potrebno je smjestiti prostor za co-creative i co-working space.  Na ovu etažu se dolazi sa stepeništa i izlazi se na zajednički otvoreni prostor u kojem je smještena kuhinja, i iz kojeg se izlazi na terasu. Ovaj prostor je povezan sa centralnom prostorijom u kojoj postoji kamin. Iz nje hodnik vodi u treću prostoriju, toalet i na terasu.

Opis intervencije na drugoj etaži

Predlog dizajna enterijera potrebno je uraditi bez intervencije na podnim oblogama osim u kupatilu, uz minimalne intervencije na strujnoj instalaciji na zidovima i uz mogućnost spuštanja plafona radi dodatnog razvođenja i rasvete. Neophodna je promjena unutrašnje stolarije i sistem grijanja i hladjenja povezan sa prvom etažom. Postoji potreba za otvaranje novih otvora na fasadi i transformacija terase u radne prostore.

Predlogom intevencije se očekuje:

 • da transformiše otvoreni prostor i u tom prostoru osigura postojanje : skype room, dva mala individualna office u staklu, fotocopy corner i odvojen kuhinjski dio kao zajednički prostor co-workera. Za intervenciju preferirajuće koristiti staklo uz gips za plafon i eventualno pregradne zidove.
 • araptaciju mokrog čvora na način da se dobiju muški i ženski toalet.
 • centralnu prostoriju transformisati u co-working prostor otvorenog tipa sa modularnim namještajem i prostorom koji se može adaptirati u event room. Dozvoljena intervencija i na spoljnjem zidu u smislu dodavanja otvora za veću količinu svjetlosti. Neophodno povezivanje sa meeting room koja nastaje transformacijom dijela terase.
 • treću prostoriju adaptirati otvoreni ili polu-otvoreni co-working prostor za kreativne industrije i start-up preduzeća (dozvoljeno postavljanje box-ova za rad ali nije neophodno) i u njoj ili pri njoj smjestiti ploter za štampu formata do 44“,
 • veliku terasu treba zastakliti i dizajnerski adaptirati u dvije prostorije. Prvi prostor adaptirati za co-creative rad za 3d modeling koji podrazumijeva smještaj dva 3D štampačima, CNC mašinu, uz osiguranje prostora za rad na najmanje dva računara. Osigurati prostor za skladištenje manje količine repromaterijala koja opslužuje pomenute mašine. Drugi dio terase osposobiti za malu meeting room sa  6 stolica i povezati je sa centrlnim co-working prostorijom.

Dodatni event room

Uz prostor na poslednjem spratu postoji natkriveni zajednički prostor veličine 50 m2. Prostor bi imao poseban ulaz sa zajedničkog stepeništa zgrade i potrebno ga je zastakliti i pretvoriti u event room. Rješenje enterijera ovog prostora dostaviti uz plan enterijera dvije navedene etaže. Prostor treba da sadrzi projekciono platno i mogucnost smještaja kabine za simultano prevođenje.