Škola društvenih inovacija

” Socialton ” is part of the project ” Regional platform of civil society organisations for advocacy social innovation in the area of employment of young people who are at risk of social exclusion ” which tends to strengthen regional and cross-Border Co-operation as well as to encourage all major participation of Ngos in the process of reform policy of employment In the region of the Western Balkans.

“Socialton” as an initiative gathers young to represent their ideas and solutions for various problems that affect the community. The participants of the “Socialtona” will have the opportunity to exchange existing and stitch new knowledge through a series of formal and informal activities and meetings, with different degrees experience, all in order to improve and networking with experts from various areas such as co-crative methodolodgy and blockchain technology.

“Socialton” is a competition character and participants will have a chance to fight for some of the three awards:
• I Reward: 1000 € and participation at the upbeat forum in podgorica (04. And 05. December)
• II Prize 500 € and participation at upbeat forum
• III award participation at upbeat forum

https://www.facebook.com/events/752960931715494/?active_tab=about

Poziv za učešće

Ako volite i spremni ste da prihvatite izazove u traženjurješenja za određene probleme u zajednici, iskoristite ovu jedinstvenu priliku i prijavite se za učešće u Školi inovacija, koja će biti održana od 27. oktobra do 3. Novembra u Hotelu Sidro u Baru, Crna Gora.

Osnovni cilj škole je da mladi sa različitim interesovanjima I vještinama unaprijede svoje znanje I nauče kako da razviju inovaciju u odnosu na potrebu zajednnice, nađu rješenje za određene probleme u zajednici i doprinesu zapošljavanju mladih, koristeći blockchain tehnologiju I web aplikacije kao alat za realizaciju ideja I rješenja.

Škola je namijenjena trima grupama učesnika:
Osobama sa osnovnim poznavanjem programiranja – nevezano za programski jezik koji poznaju,
Mladima sa znanjima o web programiranju i dizajnu,
socijalnim aktivistima I omladinskim radnicima

Škola je dizajnirana tako da polaznici kroz praktični I teorijski rad dobiju osnovno znanje kako da razviju concept I ideju za rješenje problema u zajednici. Pored toga, svaka od grupa polaznika će u domenu svog interesovanja imati workshopove na kojima će steći nova primjenjiva znanja od profesionalaca u svojim oblastima.

Programeri će steći dodatna znanja o različitim blockchain konceptima, kodiranju skripti za mining, upoznavanje sa različitim blockchain platformama, programiranje u blockchain okruženju, kodiranje coina I decentrlizovanih aplikacija…

Web dizajneri će dobiti dodatna znanja o izradi I dizajniranju web I mobile aplikacija…

Socijalni aktivisti I omladinski radnici će učestvovati na co-creative workshops I naučiće više o business canvas models, kako da iskoriste nove tehnologije u primjeni svojih rješenja…

Nakon škole inovacija održaće se dvodnevni Socialthon – takmičenje na kojem će timovi, formirani od polaznika škole, raditi na rješenjima, koja će biti predstavljena na javnom događaju.

Neprocjenjivo iskustvo, stečeno znanje, stečene konekcije u zajednici i pozitivan uticaj na stanje u zajednici, dovoljni su motivi da se prijavite.

Prijavite se putem linka: ­­­­­­­­­­­­­­­­­­ https://goo.gl/NzYgD5

Krajnji rok za prijavu je: 28. Septembar. Uz prijavu potrebno je da dostavite pismo motivacije u kojem ćete predstaviti rezime stečenih znanja I isustava u skladu sa grupom za koju se prijavljujete.

Sve informacije možete dobiti na e-mail: hosting.zid@gmail.com

Ispred organizatora,

Igor Milosevic
Program developer