You are currently viewing Blockchain MEETUP – Stablecoin i blockchain regulacija u Crnoj Gori

Blockchain MEETUP – Stablecoin i blockchain regulacija u Crnoj Gori

                                                                                                          Poziv za učešće

Hotel Ramada, 10.03.2021

 

Pozivamo Vas na drugi u nizu blockchain meetup posvećen analizi potrebe regulisanja blockchain tehnologije, kripto valuta i uvođenju stable coin u sistem poslovanja u Crnoj Gori. Skup ce se održati u srijedu, 10. marta 2021.godine sa početkom u 12.45 u hotelu Ramada.

Ovaj blockchain meetup-u organizujemo sa ciljem boljeg razumijevanja blockchain tehnologije, upotrebi stable coin u poslovanju crnogorske privrede i daljeg rada na regulisanju materije. U tom cilju, u goste će nam se putem video linka pridružiti član radne grupe za izradu zakonskog i podzakonskih akata u Srbiji, Dušan Romčević kao i predstavnici Blockchain Alliance Europe, Tanja Bivić Plankar i Marina Markežič  iz Slovenije. Sa njima ćemo razmijeniti mišljenja o značaju i ekonomskim potencijalima regulisanja ove tehnologije, te statusa i uloge finansijskih institucija i drugih institucija u regulaciji digitalne svojine.

 

Podsjećanja radi, Evropska Unija je krajem septembra donijela set propisa i strategija kojima je trasiran okvir za regulisanje i primjenu blockchain tehnologije a u aprilu ove godine će donijeti i odluku o projektu digitalni Euro. Prateći ove procese i potrebu Crne Gore  za inovacijama, Upbeat Hub u saradnji sa ADP-Zid je okupio ekspertski tim koga čine: Mr Andrej Bracanovic, doktorand Pravni fakultet UDG, i, Mr Milica Muhadinović, doktorand Ekonomski fakultet UCG; Ivan Joličić – Upbeat hub i BCX.rs; Veselin Milačić, kao i nekoliko saradnika iz oblasti makroekonomije i funkcionisanja platnog prometa. Tim mentoriše Dr Andrej Mihailović, konsultant i istrazivac sa King’s College-a u Londonu.

Poštujući limitacije prouzrokovane mjerama u borbi protiv pandemije, pozivamo Vas da nam se uz predstavnike različitih finansijskih i javnih institucija, pravnike, predstavnike bankarskog i poslovnog sektora, zainteresovane organizacije i pojedince blockchain zajednice u Crnoj Gori, pridružite i podijelite sa nama svoje stavove i razmisljanja na predloženu temu.

 

Molimo Vas da potvrdu prisustva skupu, pošaljete na e-mail adresu: igormiloseviczid@gmail.com. Ukoliko ste zainteresovani, na sledećem linku možete ispratiti tok prethodnog skupa: https://youtu.be/ukXkmySBtIs.

 

 

Srdačno,

 

Igor Milošević, CEO Upbeat Hub